2012. június 8., péntek

Kiállítás rendezés 3.




És akkor kezdődött a sokkal izgalmasabb része a kiállítás rendezésnek...a tér kialakítása. Adott volt a fehérre meszelt zegzugos padlás, amit alaposan szerettünk volna átváltoztatni. Álmaink voltak, csak még ki kellett találni, hogyan valósíthatjuk meg. 
A padlás egyik részét így a kezdeti művészettörténeti koroknak szenteltük. Labirintust alakítottunk ki, amelynek szerepe az volt, hogy bevezesse a látogatókat a régi korokba. Először is az őskori barlangba...ahol "igazi barlangfestményekkel" is találkozhattak.
Ekkor jött szerintem a kiállítási tér átváltoztatásának legfőbb irányvonala. A labirintus nem volt elég stabil, így inkább néhány helyen rögzítettük a mennyezethez. Aztán Györgyivel ezt meglátva már tudtuk, hogy egyszerűen annyira szép a látványa ennek a zsinórokból kialakult vonalhálónak, hogy ezt tovább kell vinnünk...:) Először a labirintust rögzítettük minél több helyen. Aztán máshol is folytattuk...:)





A barlang végleges kialakításakor még varrást is alkalmaztunk...:) Az egyik tanítványom Bendi és anyukája, Dóri varrták körbe a barlangot bentről ki és kintről be adogatva egymásnak a tűt. Nagy munka volt, de megérte!:)






Végül a barlang tetejére "igazi szikladarabok" is kerültek...hungarocellből készítve. Ilyen lett:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése