2011. január 9., vasárnap

Mesemadár grafika

Miután megszáradt a festék, leemeltük róla a papírmetszetet és fehér zselés tollal nekifogtunk a felület kitöltésének a rajzi kifejezőeszközöket (pont, vonal, folt) alkalmazva.A papírmetszés után fekete fotókartonra helyeztük a kivágott madarunkat és fehér akrill segítségével megfújtuk. Természetesen folyamatosan nyitott ablak mellett - kültérben még jobb lett volna, de a hideg idő miatt most ezt az átmeneti megoldást választottuk.

Ezzel a bejegyzéssel végre időben is helyre kerülünk. A mesemadár grafikát a múlt héten kezdtük el, a végeredménye pedig csak a jövő héten lesz látható. Néhány műhelytitkot már most is elárulunk...:)
Először megtanultuk helyesen használni a papírvágókést, mert a legtöbben még nem használtak ilyen eszközt. Természetesen mielőtt neki láttunk volna a vágásnak, a tábláink egyik felére felírtuk, hogy VÁGÁS, a másik felére pedig a FESTÉS szó került. (Ezzel kiküszöböltük, hogy rajztábláink mindkét felét összevágjuk, majd rajzolásra használhatatlanná tegyük.) Nagyon ügyesen dolgozott mindenki, így elkészítettük első papírmetszetünket.:)

2 megjegyzés: